Voorstellen
Even voorstellen: ik ben Yvonne Zonnenberg en ik ben altijd op zoek naar verbinding en samenwerking. Wat mij intrigeert is hoe mensen uit diverse team dezelfde situatie zo verschillend benaderen en te ontdekken waarom bij de een de samenwerking vlekkeloos verloopt terwijl het voor een ander team een onmogelijke opgave lijkt. Daarom zet ik me in voor de begeleiding van sociale teams om zo samen tot een aangename werksituatie te komen waar zowel de professionals als de hulpbehoevende gezinnen baat bij hebben.

Binnen mijn bedrijf, Teamcreatie, bied ik een divers scala aan diensten aan waar ik me inzet op de verbetering van onderliggende verhoudingen binnen diverse niveaus van sociale teams binnen het sociaal domein. Voor meer informatie over teambuilding en coaching, advies en ondersteuning of workshop kunt u terecht bij diensten.

Ambitie
Mijn ambitie is om de samenwerking in de zorg te verbeteren en dan heb ik het over de samenwerking op alle verschillende niveaus: de verstandhouding tussen het gezin en de professional, het partnerschap van professional tot professional en de samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en de gemeenten. Hierbij staat altijd het belang om het gezin te versterken voorop en dit doel voor ogen te houden gedurende het traject.

Met mijn ervaringen in de Jeugdzorg en bij de gemeenten en mijn kennis van de landelijke ontwikkelingen in de decentralisaties, wil ik voor andere professionals binnen het sociaal domein de vertaalslag maken van beleid naar praktijk. Hierin wil ik bewerkstelligen dat elk individu in zijn of haar werkzaamheden tot zijn recht kan komen en zo goed mogelijk kan bijdragen aan de steun voor hulpbehoevende gezinnen.

Krachten
Samenwerken, verbinden, innoveren en ontwikkelen zijn mijn natuurlijke eigenschappen. In nieuwe en ongestructureerde situaties kan ik werken vanuit mijn kracht. Graag maak ik de verbinding van het beleid naar de praktijk en geef ik aan de hand van dagelijkse praktijksituaties input op het te ontwikkelen beleid.

Mensen waarmee ik samenwerk omschrijven mij als stressbestendig en veerkrachtig. Zij ervaren mij als een actiegerichte collega met een groot probleemoplossend vermogen. Ik werk met sociale empathie en tact waardoor de ander altijd in zijn kracht komt. Enthousiasmerend en creatieve ideeën buiten gebaande paden zijn tekenend voor mijn werkwijze. Door mijn veelzijdige achtergrond beschik ik over veel vakkennis en deskundigheid op het gebied van jeugdbeleid en de landelijke ontwikkelingen in de decentralisaties.

Eerdere projecten en mijn werkervaring vindt u hier.